Aziatisch Amsterdam
  • HOME
  • BLOG
  • Toko’s
    • Toko Dun Yong

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

      Authentic India

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Tropical Center Toko Otie

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

  • Recepten
    • All Chinese recepten Gezinsmaaltijden Indiase recepten Indonesische recepten Japanse recepten Midden Oosten recepten Restjes opmaken Surinaamse recepten Thaise recepten veganistische recepten Vegetarische recepten

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Tom Kha Koeng

      november 15, 2016mei 17, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

  • Restaurants
    • All Chinees Indonesisch Japans ramen sushi Thais

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      8.0

      Nam Kee

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      7.2

      Tokyo Ramen Takeichi

      augustus 9, 2017augustus 20, 2018

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      7.2

      Kyoto Sushi & Grill (Amsterdam CS)

      augustus 9, 2017augustus 25, 2018

      8.2

      Raan Pad Thai

      juli 12, 2018september 16, 2018

  • Over Aziatisch Amsterdam
  • Contact
  • Adverteren

Aziatisch Amsterdam

  • HOME
  • BLOG
  • Toko’s
    • Toko Dun Yong

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

      Authentic India

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Tropical Center Toko Otie

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

  • Recepten
    • All Chinese recepten Gezinsmaaltijden Indiase recepten Indonesische recepten Japanse recepten Midden Oosten recepten Restjes opmaken Surinaamse recepten Thaise recepten veganistische recepten Vegetarische recepten

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Tom Kha Koeng

      november 15, 2016mei 17, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

  • Restaurants
    • All Chinees Indonesisch Japans ramen sushi Thais

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      8.0

      Nam Kee

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      7.2

      Tokyo Ramen Takeichi

      augustus 9, 2017augustus 20, 2018

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      7.2

      Kyoto Sushi & Grill (Amsterdam CS)

      augustus 9, 2017augustus 25, 2018

      8.2

      Raan Pad Thai

      juli 12, 2018september 16, 2018

Home ReceptenJapanse recepten Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI
Japanse receptenRecepten

Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

by Anouk mei 20, 2018april 15, 2019
1 comment

In ramen soep hoort- naar mijn idee – een eitje. In Japan zijn ze gek op eieren. Ze lusten ze letterlijk rauw. Kommetje stomende rijst, eitje eroverheen breken, even roeren: klaar! De kwaliteit van de eieren is daar ook een stuk hoger dan hier in Nederland. In de Amsterdamse ramenshops krijg je vaak een gekookt ei als topping. Soms een hele, maar vaak een halve. Soms lekker warm, maar soms lijken ze rechtstreeks uit de koelkast te komen. Als de buitenkant donker gekleurd is, dan heb je mazzel: er gaat weinig boven een gemarineerd gekookt eitje, ofwel een ajitsuke tamago. In Japan vind je – naast het gekookte ei-  nog meer eiervarianten in je ramen zoals een gepocheerd ei, een onsen-ei dat op 64 graden C gegaard is. Soms wordt alleen de dooier gebruikt en gemarineerd. Maar laten we bij de basis blijven: in dit recept leg ik uit hoe je gekookte eieren marineert in sojasaus met mirin en gember.

Zorg dat je op tijd begint en de eieren minimaal één nacht in de koelkast kunt laten marineren.

Recept voor in sojasaus gemarineerde ramen-eieren

Benodigdheden

  • 6 eieren van middelgroot formaat
  • 100 ml Japanse sojasaus (geen zoete of verdikte sojasaus gebruiken!) Bijvoorbeeld [af_link id=”6350″ target=”_blank” rel=”nofollow” class=”p” title=”Kikkoman”]Kikkoman 1 liter Japanse sojasaus[/af_link]
  • 50 ml mirin*
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  • 100 ml water

*In plaats van mirin kun je ook 50 ml sake en een eetlepel suiker gebruiken.

Ingrediënten gemarineerde eieren ramen Japans

100 ml sojasaus, 50 ml mirin, 100 ml water en een eetlepel fijngehakte gember

Stap 1: Eieren koken

Het is mooi als je ramen-ei een vloeibare dooier heeft en gestold eiwit. Hoe lang je eieren moet koken voor dit resultaat, hangt af van verschillende factoren en van je eigen smaak. Ik vind het lekker als het eigeel de substantie heeft van pasta dus net niet vloeibaar is. Je zult merken dat het in het midden altijd zachter is dus daar kun je ook een beetje mee spelen. Ik gebruik voor onderstaande beschrijving eieren van formaat S of M, zeg maar rond de 65 gram per stuk. De eieren haal ik een paar uur van te voren uit de koelkast. Ik kook niet te veel eieren tegelijk zodat de temperatuur van het water niet te veel daalt wanneer je de eieren in de pan doet.

  • Prepareer een ijsbad door een grote kom met koud water te vullen met veel ijsblokjes
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Laat 6 eieren rustig in het kokende water zakken (met een schuimspaan of lepel)
  • Kook de middelgrote eieren 6:30 minuten
  • Schep de eieren uit de pan en doe ze direct in het ijswater
  • Laat de eieren 10 minuten ondergedompeld in ijswater staan
  • Pel de eieren
ijswater voor gekookte eieren

Het ijsbad voorkomt dat de eieren doorgaren

Stap 2: marinade voor ramen eieren (voor 6 stuks)

  • Breng 100 ml sojasaus, 50 ml mirin, 100 ml water en een eetlepel fijngehakte gember aan de kook.
  • Laat 3 minuten zachtjes koken
  • Zet het vuur uit en laat de marinade afkoelen
  • Doe de gepelde eieren met de marinade in een afsluitbaar bakje. Zorg dat de eieren helemaal onder staan zonder ze plat te drukken. Je kunt bijvoorbeeld vershoudfolie op de eieren leggen om ze ‘onder water’ te houden.
  • Laat de eieren minstens 3 uur, en maximaal 24 uur marineren

ei marineren in de koelkast

Stap 3: eieren opwarmen en serveren voor de ramen soep

  • Haal de gemarineerde eieren ruim op tijd uit de koelkast en leg ze even in de pan met opwarmende bouillon.
  • Gebruik iets scherps- bijvoorbeeld een aardappelschilmesje of een nylon draadje – om de eieren perfect door te snijden. Maak zo nodig je mes tussentijds schoon
  • Drapeer ze sierlijk in de soep. Ik doe ze meestal als tweede erin (nadat je de noedels erin hebt gedaan) zodat ze niet in de soep verdrinken.
  • Eet smakelijk!
Japanse eieren

vlnr: 4:30 minuut – 5:00 minuten, 6:00 minuten, 6:30 minuut

Tweet
Pin It
nieuwramen
1 comment

Verder lezen

Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

november 3, 2018

Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

augustus 17, 2018

Naanbrood (zonder oven)

maart 29, 2018

Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

november 1, 2017

1 comment

Yukiko januari 8, 2019 - 9:49 am

My eggs were so delicious and all 10 eggs became so beautifully cooled! I tell you as a Japanese, I found this is a perfect recipe for Japanese ramen. The time indication is very good to follow the suggestion. Very convincing! Happy to know the recipe!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Andere Aziatische recepten

  • Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

    november 3, 2018
  • Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

    augustus 17, 2018
  • Naanbrood (zonder oven)

    maart 29, 2018
  • Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

    november 1, 2017

Tags

amsterdam ramen festival Chinatown chinees hotpot indiaas indonesisch izakaya japans javaans Kantonees nieuw ramen ramenfestival recept reistips Azië reistips Japan restaurant restjes opmaken surinaams sushi thais vegan veganistisch vegetarisch zeedijk
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

@2022 - www.aziatisch-amsterdam.nl. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top