Aziatisch Amsterdam
  • HOME
  • BLOG
  • Toko’s
    • Toko Dun Yong

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

      Authentic India

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Tropical Center Toko Otie

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

  • Recepten
    • All Chinese recepten Gezinsmaaltijden Indiase recepten Indonesische recepten Japanse recepten Midden Oosten recepten Restjes opmaken Surinaamse recepten Thaise recepten veganistische recepten Vegetarische recepten

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Tom Kha Koeng

      november 15, 2016mei 17, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

  • Restaurants
    • All Chinees Indonesisch Japans ramen sushi Thais

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      8.0

      Nam Kee

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      7.2

      Tokyo Ramen Takeichi

      augustus 9, 2017augustus 20, 2018

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      7.2

      Kyoto Sushi & Grill (Amsterdam CS)

      augustus 9, 2017augustus 25, 2018

      8.2

      Raan Pad Thai

      juli 12, 2018september 16, 2018

  • Over Aziatisch Amsterdam
  • Contact
  • Adverteren

Aziatisch Amsterdam

  • HOME
  • BLOG
  • Toko’s
    • Toko Dun Yong

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

      Authentic India

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Tropical Center Toko Otie

      augustus 17, 2018augustus 17, 2018

  • Recepten
    • All Chinese recepten Gezinsmaaltijden Indiase recepten Indonesische recepten Japanse recepten Midden Oosten recepten Restjes opmaken Surinaamse recepten Thaise recepten veganistische recepten Vegetarische recepten

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Naanbrood (zonder oven)

      maart 29, 2018juni 29, 2018

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Rendang daging (Indonesisch rundvlees)

      december 16, 2016juni 25, 2018

      Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

      mei 20, 2018april 15, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Foe Yong Hai (basis)

      oktober 30, 2017juni 25, 2018

      De saoto van mijn schoonmoeder

      januari 1, 2017april 14, 2019

      Tom Kha Koeng

      november 15, 2016mei 17, 2019

      Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

      november 3, 2018januari 18, 2019

      Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

      augustus 17, 2018april 19, 2019

      Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

      november 1, 2017augustus 9, 2018

      Vegetarisch korma rijsttafeltje van Marieke

      juli 22, 2016november 1, 2017

  • Restaurants
    • All Chinees Indonesisch Japans ramen sushi Thais

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      Chinees fonduerestaurant Yuan’s Hot Pot

      juni 17, 2019juni 17, 2019

      8.0

      Hoi Tin

      augustus 20, 2018december 3, 2018

      8.0

      Nam Kee

      augustus 17, 2018december 3, 2018

      Review – Restaurant Hotel Jakarta Amsterdam

      januari 11, 2019januari 18, 2019

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      Ramen Kingdom is een stukje Japan in Nederland

      april 27, 2019mei 1, 2019

      Sapporo Ramen SORA heeft een nieuwe locatie in…

      februari 8, 2019februari 15, 2019

      Ramen-Ya

      december 30, 2018januari 18, 2019

      8.0

      Een avondje sake drinken bij Ramen Dining Bar…

      november 15, 2018april 28, 2019

      8.0

      Taka zoku shou

      augustus 13, 2018januari 18, 2019

      7.2

      (BESTAAT NIET MEER) Taka Japanese kitchen Jan Pieter…

      juni 24, 2018februari 10, 2019

      7.6

      Umaimon

      januari 9, 2018augustus 20, 2018

      7.2

      Tokyo Ramen Takeichi

      augustus 9, 2017augustus 20, 2018

      Sushi Lee

      mei 3, 2019juni 7, 2019

      7.2

      Kyoto Sushi & Grill (Amsterdam CS)

      augustus 9, 2017augustus 25, 2018

      8.2

      Raan Pad Thai

      juli 12, 2018september 16, 2018

Home ReceptenChinese recepten Foe Yong Hai (basis)
Chinese receptenReceptenRestjes opmaken

Foe Yong Hai (basis)

by Anouk oktober 30, 2017juni 25, 2018
0 comment

Recept voor Foe Yong Hai

Voor op de lazy sundays, de meatless mondays of op de dagen waarop je besluit dat je heel veel restjes in je koelkast hebt die op moeten: een simpele Foe Yong Hai zoals bij de Chinees.

Ik heb het basisrecept (eerlijk opbiechten die handel) uit een geweldig boek met de titel De zoetzure smaak van dromen. In dit autobiografische boek wordt vanuit het perspectief van een jong meisje verteld hoe het er achter het afhaalluikje van ‘de Chinees’ aan toe gaat in een keihard werkende familie. Achterin het boek zijn de favoriete recepten van de schrijfster opgenomen, waarvan dit de simpelste is. De andere moet ik nog eens maken.

Ingrediënten voor Foe Yong Hai

Zo geef je de Chinese smaak aan dit soort-van-omeletje

Toen ik voor het eerst deze Foe Yong Hai maakte was ik verbijsterd vanwege de eenvoud ervan. De ingrediënten zijn namelijk helemaal niet exotisch: je hoeft er niet voor naar de toko en toch smaakt het zoals bij de Chinees. Je gebruikt enkel ei, tomaat, knoflook, suiker en zout. Het zijn ingrediënten die je al vaak in je handen hebt gehad maar met deze ‘techniek’ opeens een andere smaakdimensie krijgen.

Groentenrestjes verwerken

Gebruik je alleen ei en tomaat? Prima. Maar Foe Yong Hai is ook het perfecte gerecht om je groentenrestjes mee op te maken. Vooral met champignons is heerlijk, maar denk ook aan prei, fijngesneden wortel, paprika, paksoi of witte kool.

Serveer je Foe Yong Hai met witte rijst en sambal. (Witte lijst en sambal bei. Nou leuk hoor. “Haha” Ga nou maar koken!)

 

Ingrediënten voor een basis Foe Yong Hai

  • 4 middelgrote eieren
  • 3 middelgrote tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olie om in te bakken
  • eventueel: je groentenrestjes

 

Recept Foe Yong Hai

(afbeeldingen staan hieronder)

  • Snijd de tomaten in vieren en pers de knoflookteen.
  • Snijd de andere groenten zodanig dat ze snel gaar kunnen worden.
  • Klop de eieren in een kommetje
  • Doe het eiermengsel in een pan met een goede anti-aanbaklaag en laat het ei ongeveer 3 a 4 minuten op een zacht vuurtje garen.
  • Haal het ei uit de pan als het nog een klein beetje nattig is, zoals op onderstaande foto. Leg het ei apart.
  • Doe een eetlepel olie in dezelfde pan. Draai het vuur halfhoog en voeg de knoflook toe.
  • De knoflook begint meteen te geuren. Doe nu de tomaten en de andere groenten erbij.
  • Bestrooi de groenten met de suiker en zout. Schep het om voor ongeveer 2 a 3 minuten.
  • Duw een beetje met je spatel in de tomaten. Als ze zacht zijn kun je het ei weer toevoegen.
  • Roerbak het geheel nog 2 minuten.
  • Eet smakelijk lieve mensen.

Bereidingswijze Foe Yong Hai

Stap 2 tomaten en groenten

Tweet
Pin It
chineesreceptrestjes opmaken
0 comment

Verder lezen

Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

november 3, 2018

Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

augustus 17, 2018

Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

mei 20, 2018

Naanbrood (zonder oven)

maart 29, 2018

Leave a Comment Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Andere Aziatische recepten

  • Recept Indiase paddenstoelenstoof (vegan)

    november 3, 2018
  • Recept – Kindvriendelijke bulgur-pilav

    augustus 17, 2018
  • Zo maak je een gemarineerd RAMEN EI

    mei 20, 2018
  • Naanbrood (zonder oven)

    maart 29, 2018
  • Indiase pompoensoep met naanbrood en raita

    november 1, 2017

Tags

amsterdam ramen festival Chinatown chinees hotpot indiaas indonesisch izakaya japans javaans Kantonees nieuw ramen ramenfestival recept reistips Azië reistips Japan restaurant restjes opmaken surinaams sushi thais vegan veganistisch vegetarisch zeedijk
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

@2022 - www.aziatisch-amsterdam.nl. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top